11 Eylül 2014 Perşembe

Yes, Yes, Yes, Yessssss

Yıllar sonra tevafüken karşılaştım İbrahim Erbıyık'ın Ruhsal Detoks kitabıyla kuzenimin kitaplığında :)

Okuduğum ilk satırdan itibaren şükür ki etkisini hissettirdi bu eşsiz eser. Öncelikle Kuran ve inanç ikliminden başlayarak bilimsel araştırmaları da bizlere sunarak kendi benliğimizi, bedenimizi ve tüm zerrelerimizi temizleme ve özgürleştirme imkanını sunuyor bu eşsiz eser. Okuduğum ilk sayfadan beri özellikle de Duygusal gelişim başlıklı konuyu derinlemesine okuduğumda adeta özgürleştiğimi ve hafiflediğimi hissettim...





İnşallah bu dakikadan sonra tüm olumsuz düşüncelerden, kinden, nefretten, eleştirmekten, kıskanmaktan ve benzeri vücudumuzu ve ruhumuzu yoran tüm olumsuz duygulardan kurtulmak için elimden geleni yapmaya karar verdim. AFFETMEK konulu başlık adeta bir dönüm noktası sunuyor okuyucuların hayatlarında. Kitabın sunduğu bilgiler ışığında affetmenin öneminden kısaca bahsetmek isterim:


  • Geçmişte takılı kalıp, asla affetmemek beynin Biyokimyasını bozar
  • "Kendimiz neyi nasıl istiyorsak, başkası da onu öyle ister." bu da eğer farkında olamazsak bencilce ortaya çıkan çatışmaların artmasına sebep olur. Ama şunu bilmeliyiz ki "Başkası sana kızgınlık duyup zehrini sözleri ile akıttığında, kullandığı kötü sözü kendine karşı kullanmış olur." ve bu da karşımızdakini affedebilmenin en haklı gerekçelerindendir.
  • Ayrıca "Affetmeyip salt kötülükleri görmek bir süre sonra şüphe, depresyon ve umutsuzluk denizinde boğar insanı."
  • "Çoğu insan, affetmenin nefret ettiği kişiyi suçsuz, haklı bulduğu anlamına geleceğini sanır. Oysa affetmek, geçmişteki anıların boyunduruğundan kurtulmak, yaşamımızı kontrol altında tutmasına son  vermek ve gelecek güzelliklere yer açmak demektir."
  • AFFEDEN, AFFOLUNUR.
  • AFFETMEK, ÖZGÜRLEŞMEKTİR.
  • "Onlar bollukta ve darlıkta Allah yolunda harcayanlar, öfkelerini yenenler, insanları affedenlerdir. Allah iyilik edenleri sever." (Al-i İmran Suresi-134)


Şimdi tüm bunlar ışığında bende "No, No, No, Noooo" başlığı ile yazıp eleştirdiğim ÖSYM sistemini ve YDS i affediyorum :) Sonuçta Boğaziçi'nin hazırlığını geçmekte kolay olmadı, bir çok kişiyi test ile değerlendirmek daha kolay ve adaletli, ve ayrıca verdikleri kalemlikler son derece kullanışlı içinde ki şekerlerin de tadı oldukça güzel :)


Bardağın dolu tarafını görüp, hayattan zevk alıp, bol bol affedip, huzurlu olmak dileği ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder